vrijdag 9 juli 2010

Ondertussen in Indonesie



Onze president kan blijkbaar multitasken als de beste – zo heeft hij dit jaar nog zijn derde CD uitgebracht met zelfgeschreven liedjes, naast het rechtzetten van wat akkefietjes met bank bailouts, corruptie, ontbossing, eilanden die zich willen afscheiden, en ook wij hebben olieplatform problemen....




Wat de afgelopen 5-6 weken nog veel meer de kranten vult, en wat ook wel lekker afleidt van alle overige problemen, is het heerlijke schandaal omtrent uitgelekte videos van een beroemde zanger van de band Peter Pan (zeg maar de Kane van Indo). Deze zanger had met zijn telefoon wat innige momenten opgenomen met zijn huidige vriendin (Indo’s meest populaire model/actrice/presentatrice), maar ook met een getrouwde televisiepresentatrice (al was het in 2004 wel zijn ex)… En die stonden opeens op de internets.. Er zijn volgens de geruchten nog veel meer celebrities die met de zanger in spannende poses zijn vastgelegd..... Dus al snel was PeterPron wereldwijd het meest belangrijke twitter topic.. Twitter wil ik niet snappen, maar het is heel populair in Indo, en het is blijkbaar heel wat.



Eniszins aangespoord door de extreemreligieuze knokploeg idioten van het “Front van de Verdedigers van de Islam” (FPI) was dit een fantastische mogelijkheid om eindelijk een keer iets met die pronowet te doen, waar ik al eerder over heb geschreven. Er is in al die tijd niemand gearresteerd voor het overtreden van deze wet, terwijl er toch 12 jaar cel op kan staan – dus was het hoog tijd voor aktie.

Meteen werden pliesie‘experts’ ingeschakeld, en werd er harder dan ooit gewerkt om de daders te vinden (ik zie het zo voor me, al die gasten druk achter hun computerscherm 'bewijsmateriaal' verzamelen...). In het belang van het “anatomical, anthropological and dental” (huh?) forensisch onderzoek moesten de vermeende deelnemers aan de videos in detail gefotografeerd worden op het bureau, zodat de fotos konden worden vergeleken met de videos (briljant! Hoe verzin je het? Mooi werk trouwens..). Ze zijn er in ieder geval van overtuigd dat de mensen op de video echt zijn wie ze denken, en dat ze het vrijwillig hebben opgenomen. Ook het merk van de telefoon waarmee het is opgenomen hebben ze uitgevonden.. knap speuwerk.

Fanatieke bloggers hebben zonder al het forensisch onderzoek ook bewijs:

En ondanks dat natuurlijk niemand de videos officieel gezien had, ging iedereen zich ermee bemoeien: religieuze leiders, ministers, oppositieleiders, de vice-president, en uiteindelijk ook de president. Bizar natuurlijk, dat de leider van een land zich bemoeit met gelekte video opnames van beroemde mensen – dat zou in NL nooit gebeuren … *owja, zucht*..



Kort daarna werd de zanger gearresteerd voor illegale productie en distributie van prono, en nu is hij de grote held in de gevangenis. Maar, de agenten hebben nu ook de lastige klus om nu iets te bedenken waarop ze hem kunnen veroordelen.
Iedereen blijft ontkennen.

ALS ze het al echt zijn:

- onze zanger zegt dat z’n harde schijf is gestolen – en heeft hij dus niet de distributie gedaan (al zijn om die reden wel 8 andere mensen opgepakt)
- videos voor persoonlijk gebruik maken mag wel volgens artikel 4 vd wet

Hmm… Gelukkig had
briljant denker Senior detective Brig. Gen. SUN een oplossing: “maar dat artikel telt niet voor ongehuwde stellen”… Jammer vriend, in de wet staat niet gespecificeerd dat het alleen voor gehuwde stellen geldt, en 5@ks voor het huwelijk keuren mensen hier officieel af, maar is niet strafbaar (zolang het niet met kinderen of onder dwang gebeurt) ..
Ook kunnen ze hem niet pakken op buitenechtelijke 5@ks, want daarvoor moet iemand aangifte doen (maar kan dus blijkbaar wel strafbaar zijn....). De ex op die ene
video zegt dat zij het in ieder geval niet is, en heeft ook haar man overtuigd, dus die doet geen aangifte (ja, nogal logisch, alsie dat wel doet, gaat ze de cel in…). Daarbij komt, dat het best goed zou kunnen dat als ze het wel was, dat de video uit 2004 komt (4 jaar voor de wet inging), toen ze een relatie hadden - en het dus ook niet buitenechtelijke 5@ks is, en dan telt het niet..

Maarja, tot die tijd houden ze m maar vast, “ter bescherming van hem tegen de aggressie van publieke organisaties” (zoals die FPI vrienden).. Conclusie: Deze zaak gaat puur om morele kwesties, iedereen wil laten zien dat hij NOG vromer is dan de ander, en door alle aandacht heeft het gerechtelijk apparaat het idée dat ze hier iets aan moeten doen. ( je kan ook zeggen: "niet zo netjes jongens, niet meer doen" denk ik dan...).

Ondertussen is wel iedereen zijn reclame side-jobs kwijt, gaat Peter Pan
waarschijnlijk verder onder andere naam, en is de release datum van hun nieuwe cd uitgesteld..



Dus: hoofddoekje op, en sorry zeggen..
Dat leek een goed plan - maar de volgende dag warden de dames officieel aangeklaagd…. Bizarre twist weer..
Het gaat dus allemaal gewoon door...


Anyhow, de pliesie was goed op dreef, en kondigde ook meteen maar aan dat de pronoverkopende kiosken aangepakt gaan worden (ik dacht dat dat sowieso de bedoeling was hier.. het zal toch niet zo zijn dat die geruchten over agenten-omkopende dvd verkopers waar zijn?)

Het was ook net examenweek, waar kinderen/studenten hun telefoons moeten inleveren, die dus allemaal werden gecheckd of er prono op stond – meestal niet trouwens.. Ook waren er pliesiemensen die naast de gebruikelijke kentekenbewijs controles bij brommerrijders, ook meteen maar mobieltjes gingen onderzoeken op prono (dat is volgens mij dus echt illegaal, maargoed, ze waren wel hard aan het werk..). Dat zouden ze een keer bij al die “schande!” roepened ministers en relifanatici moeten doen, ben benieuwd wat dat oplevert aan filmpjes..

Maarja, als je hier iets ‘belangrijker’ bent, dan krijg je daar extragratis speciale rechten bij. En als er dan een amoureuze video van je uitlekt van jou met je “vrouw” dan is er helemaal nothing on the little hand, gewoon doorlopen mensen..

Ok, als je nou toevallig hoofd van de religious affairs committee van het ministerie bent, en dus verantwoordelijk voor morele standpunten, dan raak je nog wel je baan kwijt als er een video opduikt van jou nakend met een dangdut zangeres. Dangdut wordt door verschillende relifanatieke boe-roepers en zieltjeswinnende politici nog wel eens als te 5@ksy/pronografisch beschreven, maar het is hier super populair, en sowieso: de mevrouw in kwestie is “zwaar-religieus”: ze is namelijk al 2 keer in Mekka geweest, heeft vaak overleg met god, en is “nog steeds maagd” (hihi… hoe verzin je het..). In zijn verdediging – hij had het zangeresje wel gevraagd of ze met hem wilde trouwen, maar ze wilde niet de 2e vrouw zijn.. Hij had dus wel geprobeerd om het netjes te doen.. En het gebeurde voor de pronowet, dus hoefden zij niet te worden gearresteerd (ondanks dat sommige mensen nu lopen te schreeuwen dat het oneerlijke voortrekkerij is...).



Je kan het ook slechter aanpakken, vooral als je toevallig een belangrijke anti-corruptie meneer bent die al flink wat grote corruptors achter de tralies heft gekregen, en er een moeilijk verstaanbare geluidsopname is van jou met je golfcaddy die dan toevallig ook nog eens 1 van de vrouwen was van een rijke belangrijke meneer is, dan ben je wel de sjaak. Een raar verhaal wat niet is samen te vatten... Ok, hier was ook moord bij betrokken, maar toch – het bewijs kwam weer vanaf een mobieltje.. Eis: doodstraf..


En dan vorige week opeens weer een schandaaltje: iemand uit “een staats onderzoeksinstituut in Bogor” had een relatie met een medewerker, zij dumpt hem, en hij zet hun homevideo kunsten op facebook… Nou vraag ik me al de hele dag af wie die mensen zijn, en of ik ze ken.. Eis: 6 jaar – ik ga maar eens goed opletten of iemand stelselmatig niet op een vergadering komt opdagen... :-)


Ook al in Bogor: vriendinnetje van een jongen met @reksi problemen vraagt haar vriendin (allen studerend aan de uni) of die kan helpen, want “hij is behekst, en kan alleen genezen worden door te kijken naar fotos van mooie nakende meisjes” (wat een BRIL-JANT plan!! extra punten voor originaliteit! :-). Altruist die ze is, laat ze zich fotograferen, krijgt daarvoor betaald, maar vraagt wel of ze die fotos wel alleen voor privegebruik willen houden. Ja, niet dus: 2 jaar later staan ze op facebook, en wordt de grappenmaker met @reksiproblemen opgepakt en staat hem mogelijk 6 jaar cel te wachten…
Even later gebeurt het weer in Bogor!!
Bogor de gekste!


De president heeft het ondertussen een beetje gehad met al deze flauwekul, en bekend gemaakt dat de betrokken ministeries commissies gaan opstellen en uit gaan zoeken hoe ze “de jonge slachtoffers in indonesie” kunnen beschermen tegen het verderfelijke internet – dit natuurlijk nadat hij een liedje of twee had gezongen..

MOOI land..

1 opmerking:

Sophie zei

dag lief broertje, wat geniet ik toch altijd van je verhalen!
x