woensdag 21 mei 2008

VOC mentaliteit - Jakarta style

Een dagje JKK in het weekend moest dan toch een keer gebeuren.. Na een dikke maand in Bogor, wilden we toch eens even kijken of er ook wijn te koop was in JKK - en overige westerse dingen als Engelse boeken, degelijke meubels, gezellige lampen, etc...
Heen gingen we met de trein - tot het eindstation Kota, oftewel het Oude Batavia.
Daar hebben we even met de Rough Guide in de hand rondgelopen, om de sights te zien.. De oude haven, gebouwen, en een wereldberoemde bar, die het oude Koloniale batavia moet weergeven. Nou, dat kan best, maar we voelden ons alles behalve lekker tussen de oude dikke kolonialen die dachten dat ze in een soort timewarp zaten. Dit konden we aankruisen in de gids, om nooit meer naar toe te gaan. De rest van de mooie oude stukken Batavia waren oude vervallen en lelijke stukken geworden, naast met vuilnis gevulde grachten... Zondezondezonde.. maar al JP Balkenende-quotend door de straten lopend: "Wat is er gebeurd met die VOC mentaliteit? Jan Peter - doe er wat aan!!" hadden we het toch wel naar ons zin..


Wat later, op zoek naar boeken en wijn, belandden we in de een na de andere shopping mall, met de meest luxe dingen... We voelden ons echt een stelletje boeren die eens naar de stad gaan... Dit soort luxe is echt ongekend in Bogor....
Maar een flesje wijn vinden in deze stad met 15,000,000 mensen?.......
Man, dat was nog helemaal niet zo makkelijk...
Uiteindelijk een uberhip/dure winkel/bar gevonden in de Grand mall onder de Hyatt.. Stelletje sukkels/yuppen die heel opzichtig wijn zaten te drinken, een toonbank met allerlei kazen, en 2 gekoelde glazen kamers vol met flessen wijn (!).
Lang verhaal kort: wij gingen vrolijk met 2 (veel te dure) flesjes wijn naar huis..
Mission accomplished.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geniet lekker van beide flesjes via heeeeeeeeele kleine slokjes. Jullie hebben toch ook nog een karrevracht wijn in de haven liggen? Wanneer wordt die afgeleverd?

Ik kijk dagelijks op kantoor naar nieuws op de super-blog en smul van jullie ervaringen. Blijf ons allen op de hoogte houden!

Groeten en liefs uit Brussel.

p

Anoniem zei

Ik geniet van de verslagen miste ze zelfs even.
Je hebt wel wat te verduren in de rimboe, had men je daar op de Uni op voorbereid?
Fijn dat Carola kennelijk de zelfde avontuurlijke geest heeft.
Pas op dat je niet ziek wordt of iets slechts eet.
Serkte