maandag 28 januari 2008

Ha Noi

28 uur nadat ik werd opgehaald in NY stond ik eindelijk op mn kamer in het Nam Hai 1 hotel in HaNoi met een koud blikje Heineken uit de minibar, aangezien het half 1 was, en Martin al sliep. Mooie ruime kamer met gratis wi-fi, wat wil je nog meer?
Nou, dat het niet zo koud was bijvoorbeeld. Weer eens de weersituatie volkomen verkeerd ingeschat (regen/miezerig, en 7 graden)

Ontbijt om 7u met Martin, en de hele ochtend gepraat over wat er is gedaan, wat er gedaan moet worden, en een inventarisatie van onze supplies gemaakt.

Na de lunch hadden we afspraken op het department of animal health (DAH), dus allebei op een brommertaxi - met de auto is het lastig om hier door het verkeer te komen. Het is 1 groot gekkenhuis met brommers en autos die in willekeurige richtingen rijden, en continu toeteren. Vorig jaar was hier een congres over verkeersveiligheid, wat uitgesteld moest worden omdat de organisator was aangereden door een brommer. :-)

Op DAH een aantal mensen ontmoet die wel willen samenwerken, en VEEL thee gedronken - dat is hier blijkbaar essentieel onderdeel van het onderhandelingsproces. Wat niet essentieel is: om even de eerder gebruikte kopjes die nog op tafel staan om te spoelen - daar doe je de thee voor de nieuwe gasten gewoon bij - das wel zo makkelijk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen idee of je er vrijdag nog bent, maar dit lijkt me een culturele must voordat je de jungle in gaat ;-)

White Eagles Rock Band
R & R Tavern, 47 Lo Su Hanoi, Tel: 924 4109 or 934 7445 Fax: 934 7419
Live music every Friday night from around 8pm by one of Hanoi's best rock bands. Food and drinks available. No charge for admission.

Anoniem zei

Ach vooruit, zal ik je maar wat meer opties geven dan? Ik neem aan dat je niet de bush in kan zonder eerst nog wat bier tot je te hebben genomen, liefst op plekken waar je er wellicht geen maagperforatie aan overhoudt :-)

Here we go: http://www.igougo.com/entertainment-l552-Hanoi_Nightlife.html