woensdag 6 februari 2008

Buitenzorg

HCMC – Bogor lijkt best een klein stukje op de kaart. Toch kan je er makkelijk 15 uur over doen. 4 uur vertraging op het vliegveld aangezien het een beetje had geregend in Jakarta en het vliegveld was ondergelopen.. Het visa on arrival lukte met maar een paar haperingen, dus wij positief bij de chauffeur (die niet wist dat er vertraging was, en dus al 5uur op het vliegveld stond…) in de auto gestapt. Toen bleek dat je in Jakarta ook makkelijk om 12 uur s’nachts in de file kan staan.

Maargoed, uiteindelijk in Bogor aangekomen. Een heel vochtige, warme lucht, veel bomen, krekels, gekkos, en allerlei andere dieren die geluiden maken. Begint goed.

Groots hotel, dat helaas nogal wat te kampen heeft gehad met het klimaat – klam bed, stukken plafond die iets te nat waren geworden, etc.. Martin en ik vonden het moeilijk om te schatten wanneer dit nou nog echt statig en luxe was – het lijkt een lang verval, maar dat kan met dit klimaat volgens mij ook maar 10 jaar hebben geduurd.. En eigenlijk is het best een mooi hotel, dus ik moet ook niet lopen mutsen.

Nog even nagedacht over wat martin in de auto zei: “welcome to your new hometown”…

Raar idee…

Een glaasje duty-free 15y single malt Glenn gedronken om het te vieren, en met het onweer op de achtergrond in een diepe slaap gevallen…

Geen opmerkingen: