vrijdag 1 februari 2008

Ho Chi Minh City (HCMC), a.k.a. Saigon

s’ochtends om 7uur stond de taxi te wachten om ons, met 7 stuks grote baggage (kisten, tassen etc) en slechts 135kg overgewicht naar het vliegveld te brengen. En dat trekt best wel wat bekijks..
Maar bij aankomst viel 1 ding meteen op: HET IS HIER LEKKER WEER!! We voelden ons meteen weer goed na een paar druilerige, koude dagen..

Via hotel (tassen droppen op de kamer) meteen naar DAH regional office HCMC om mensen te ontmoeten, en het merendeel van de spullen achter te laten. Daarna nog naar 3 andere besprekingen met ornithologen, regeringsmensen, etc… Dit allemaal, net zoals in Hanoi op plekken ver van elkaar, in taxis die niet weten waar ze moeten zijn (geholpen door een verkeerd opgeschreven adres…). Maar:de straten in HCMC zijn wel wat ruimer, en het verkeer is iets meer georganiseerd.
Verder doet het heel westers (Frans – Cote d’azur-achtig) aan, met veel koffiehuizen, juicebars, etc.

Wat het dan weer wat meer Vietnam maakt (Full Metal Jacket style), zijn de zeer vriendelijke mevrouwen die je vragen om binnen te komen, of een drankje te drinken op weg naar huis na het eten…. Maar none of that voor deze jongen – al voor 11u was het ogen dicht, en goodnight Saigon


1 opmerking:

Anoniem zei

netjes netjes.. No desert for you my dear!! ;)